top of page

Fotografie basics..

Fotografie is iets waar wij als stichting veel mee bezig zijn een velen van ons ook passie voor hebben! Met fotografie heb je bijna dagelijks te maken, denk alleen al aan socialmedia. Maar wat zijn goede foto's? En hoe maak je foto's interessant? In deze blog geef ik een paar tips voor fotografie.

Natuurfotografie:

Natuurfoto's zijn heel leuk om mee te oefenen als beginnend fotograaf. Denk aan prachtige bloemen in de zomer, of de zon die tussen de bomen door schijnt. Ook in de wintermaanden kun je prima foto's maken, douw op een spinnenweb, sneeuw dat op een tak hangt. Speel met je camera, met de focus en met de zoom!

Dierenfotografie:

Met dierenfotografie maak je het jezelf al wat lastiger, dieren zijn namelijk vaak erg nieuwsgierig en bewegen erg veel. Als je graag dierenfoto's wil maken zorg er dan voor dat je camera een snelle sluitertijd heeft, of zet hem bijvoorbeeld op de sport-stand. Hierbij is het ook weer leuk om met je camera te spelen. Wissel van positie waar je in staat, hou je camera laag bij de grond of maak juist foto's van bovenaf voor een ander effect.

Productfotografie:

Ook met stilstaande producten is het heel leuk oefenen. Je kan namelijk goed oefenen met de zoom en het scherpte/diepte effect. Soms kan het mooi zijn om het product in zijn geheel te zien en daarnaast een detail foto te maken van het zelfde product. Als je van dichtbij foto's gaat maken is het erg belangrijk om de functie met het "bloemetje" te gebruiken. Die is er speciaal voor om van dichtbij foto's te kunnen maken en maakt ook de achtergrond waziger zodat de focus echt op het product ligt.


bottom of page